nuffnang

Saturday, May 22, 2010

Festival Belon Panas,Alor Star,Kedah

The Royal Kedah International Hot Air Balloon Festival 2010 akan diadakan di Taman Jubli Emas, Suka Menanti, Alor Star Kedah bermula 28hb Mei ini hingga 30 Mei.



Program ini disertai daripada negara-negara luar antaranya dari Jepun, Thailand Perancis, New Zealand, Belgium dan Malaysia.

Terdapat dua sessi bagi membolehkan pengunjung menaiki belon panas ini iaitu di sebelah pagi bermula pukul 6.30pagi hingga 9.00 pagi dan di sessi kedua disebelah petang bermula dari pukul 5.30ptg hingga 7.30 petang. Pengunjung yang ingin menaiki belon panas  selama 10 hingga 15 minit ini dikenakan bayaran sebanyak RM10.00.

Antara aktiviti lain ialah pameran dan jualan usahawan, go-kart, persembahan kebudayaan, payung terjun dan glider.

Macam best je, 'die-die must go'.

Untuk maklumat lanjut bolehlah klik disini.



5 comments:

BuDakHutaN said...

woah...rupanya betul2 ada belon panas... dah naik nanti, amek gambo dari atas tu..fuh..sure best...

ravishingpeacock said...

kt putrajaya da miss aritu..yg ni pn cm miss lg jek huhu

cik bella said...

nk nek ke?~takut!hu3

yoro okino said...

wahh..
walupon mende nie kat dpn aku..aku tetap xkan naikk..seram ehh..
huhu

are-bue said...

x tau berapa ramai org beratur nak naik belon panas nie