nuffnang

Tuesday, September 28, 2010

i-City, Shah Alam Selangor

pada malam minggu yang lepas, tergerak nak pegi i-city yang terletak kat seksyen 7 shah alam ini. Tinggal je area shah alam, tapi tak pernah pegi.

 Sampai-sampai dah berderet panjang kereta yang hendek masuk ke i-city nie, ingatkan kene RM2 untuk parking kereta, tapi malam tu kene bayar RM10.00, untuk kupon, dalam kupon tu terdapat cabutan bertuah untuk tahun baru nanti, tiket (pilih satu) masuk taman safari, rumah sejuk atau restoran.


 memang teruja juga tengok hiasan lampu ini.Lama-lama tengok sakit mata pun ada.

tunggu pokok berbuah ke?

 mcm festival perayaan tahun baru cina plak.

 orang ramai mengunjungi i-city.Mamang ramai orang hujung minggu tu. Seronok tengok gelagat orang dewasa, jurukamera, kanak-kanak dan security guard dengan wisel nie,

 rasa nak bawa balik je satu nie
untuk mereka yang ingin kesini,
lebih senang melalui lebuhraya persekutuan ambil susur keluar pdg jawa/uitm dan ambil ke kanan jika datang dari arah kuala lumpur,selepas jumpa stesen minyak esso,shel,l KFC dan Pizza Hut disebelah kiri ambil susur ke kiri. dan terus akan nampak i-city di sebelah kiri juga. untuk peta klik disini

 penat gak berjalan satu i-city nie, jalan2 dahaga betul, org penjual air memang tak de kat sini, tandas pun dalam kedai yang belum diduduki.

terdapat juga skrin besar kat sini, tengok bola mesti best nie....
dah puas berjalan, pegi makan kat hakim sek 7.






5 comments:

cik bella said...

yeaha..sy pg itu hari free je masuk..hihi.skang dh kene duit upenye

Zamz said...

tak penah sampai lagi sini bila la nak pegi

diana said...

ade yang kata tak best sebab
dalam tu tk de ape..
cume ade pokok lampu tu je kan??

saye tak pernah pi..
jauh sanagt la ..
kat pulau pinang takde benda ni..
sebab tu tanye..'kang pegi jauh2
tengok2 tak best..
buang masa je..

lynn matata said...

i pon xtaw nape adk2 i excited..
i mmg xde mud nk snap2 pics..
n mngantukk..sbb dlm 2 ade lampu2..
ade sesetengah part yg mmg blh dipuji..but not at all.. and mengantuk rasenk balikk

Kaseh said...

baru ingat nak g esok..nice review..hehe..

google6e3deb0a44a453d1.html

google6e3deb0a44a453d1.html