nuffnang

Thursday, September 9, 2010

Sebelum Raya Part 2




Setiap kali raya mesti ada yang pecah, kebiasaanya cawan la yang menjadi mangsanya, kali ni sedang abang mengelap habuk, terkejut dibuatnya apabila cermin almari pecah sekali dengan bingkainya jatuh. Kerja tambahan la jawabnya. Cermin almari ini telah beberapa kali pecah angkara manusia antaranya saya la.


my mom sedang memotong daging rusa untuk dibuat rendang, daging rusa memang menjadi pilihan walaupun mahal sedikit, tetapi dagingnya yang lebih sedap dan kurang lemak.
Tugasan yang mesti dilakukan ialah emasang langsir tingkap.Memang sakit leher dibuatnya, tapi tak pe, cos esok raya.


kuih raya yang siap diisi disusun je atas rak, sedapnye nasib baik pose, klu x dah separuh balang makan.
burung-burung merpati belakang rumah yang x pose, sedang makan...


Rendang daging rusa sudah siap, terliur dibuatnya, tak sabar nak makan time bebuka nanti.


Sup tulang, bestnya










4 comments:

Fakhrur Razi berkata said...

woahhh dagin rusa :o
blom pnh lgik ak cube
bgi alamat nni bole gop merasa rendang nyer xD

ps: Slmt menyambut Hari raya~ maaf zahir dan batin~
cme ucapan nih je la bole bgi xD

izul said...

selamat hari raya drpd dkdm! wa, besnye kuih raya, rendang rusa tu! setelah tige tahun diperantauan, mmg lupe la perasaan raye ni. T.T

are-bue said...

boleh dtg je kat temerloh nie.

NICK IRFAN said...

daging rusa sup tulang! perghh!! lapa plak aku tgk.... selamat hari raya!!