nuffnang

Thursday, December 23, 2010

makan @ emporium klang

emporium klang terletak di persimpangan jalam pasar dan jalan raja hassan,di sekeliling emporium klang ini terdapat bangunan-bangunan seperti centerpoint, pasar jawa dan masjid.
untuk mengetahui lokasi emporium klang ini ,bolehlah klik disini





suasanan emporium makanan klang di petang hari. Antara makanan yang porpular di sini ialah Lontong Klang, mesti try nie, memang best.

nie mee jawa di gerai warung wak sharif, rasanya tidak mengecewakan. memang best makan panas2.
yumm.yumm

selepas makan kat emporium klang, singgah sebentar dekat kedai
bubble teabuzz yang terletak di tingkat bawah centrepoint klang, Terdapat pelbagai jenis minuman yang boleh dipilih dan dicampur. Memang x tau nak minum apa, semuanya nampak sedap.
Antaranya ice blended, Milky Way, Fruit juice, Fruit Yoghurt, topping

nampak sedap kan.Memang best ,must try.
dibuka jam 10.30 pg hingga 9.30mlm
(Isnin hingga Ahad)
harga bermula dr RM1.90 keatas

Saturday, December 18, 2010


expo komputer dan gajet-gajet digital yang berlangsung di KLCC convention center, pada 10hb hingga 12hb disember yang lalu



pameran yang di anjurkan ini tidak la sehebat PC Fair, hanya satu level je. Antara yang ada disini ialah jualan kamera, telifon bimbit, broadband, games komputer, TV.

keadaan dan suasana expo tidak sesesak FC fair, 
sempat juga memcari PI modem wiresss(model lama), nie byr RM100, bulan -bulan RM49 ringgit
selepas kecewa dengan maxis broadband byr je rm68 speed ????
dengan P1 ini , baru ok.
untuk maklumat selanjutnye klik disini














Monday, December 6, 2010

MAHA

MAHA merupakan ekspo pertanian yang terbesar di asia tenggara, yang di adakan di MAEPS serdang, iaitu bersebelahan dengan UPM.Dianjurkan 2 tahun sekali , dan mendapat sambutan yang hebat daripada orang ramai iaitu lebih  2 juta orang.
Antara yang terdapat disini ialah pameran dan jualan produk, perkidmatan, hasil menyelidikan dan pembangunan dalam bidang pertanian ini.

hari pertama pergi,menang jem, ini masuk melalui pintu satu iaitu melalui UPM,jem dekat 1jam setengah, rasa nak patah balik je. sampai je depan pintu tak boleh masuk kerana dah penuh terpaksa pergi ke pintu 2 pulak, keadaan di pintu 2 sangat berbeza, parking kereta pun senang.kalau tahu dari awal terus ke pintu 2 je.
suasana MAHA dari parking kereta di pintu 2.

besar betul buah nangka ini, beratnya dekat 30kg, harga 3/kg,jadi RM90 sebiji.

 laman burung walit juga mendapat sambutan daripada pengunjung  di pameran MAHA 2010 ini.
Sedikit mengenai sejarah burung walit, sarang burung walit ini dikatakan menjadi makanan sejak 5000 tahun dahulu.
Laksamana Cheng Ho yang  kapalnya tersadai di kepulauan melayu nusantara. dikatakan menjadikam sarang burung walit ini sebagai makanan kerana  melihat anak-anak kapal yang makan sarang burung ini menjadi sihat dan cergas.
susana di unit ternakan, klu dari pintu 2 memang dekat untuk ke unit ternakan ini.













hasil kerja fotographer amatur





Thursday, December 2, 2010

Rewang kenduri kahwin Faizul @ Azian

papan tanda yang perlu dipasang di tepi-tepi jalan, kalau dah sesat tu telifon je sape2 ye.

sungguh betul lap-lap cawan tu
suasana kemah kenduri

Majlis rewang yang menjadi kemestian pada setiap kali majlis kenduri pada masyarakat jawa, lebih kurang sama majlis gotong-royong. Jemputan untuk rewang oleh tuan rumah tidak boleh ditolak atas alasan -alasan yang tidak kukuh.Kebiasaanya majlis jamuan telah bermula pada sebelah malam lagi, tetamu yang tidak dapat hadir pada majlis di keesokkan hari boleh datang pada malam sebelumnya.

ini blog yg dapat menceritakan lebih lanjut dengan majlis rewang ini,



sessi bergambar di luar rumah, ini je gambar pegantin yg sempat diambil,

ini hero pinggan dan cawan, entah la berapa cawan yg pecah oleh hero ini


persiapan audio sistem dan set karaoke

 gulai kawah yg istemewa, tukang masak yang diimport dari Kedah
ini video majlis kenduri di bagan serai ambil dr blog@alanamir